söndag 27 juli 2008

Rapport från tiomilaskogen del 1

Så nu har man varit i de djupa skogarna och jag och Carina har haft sköna dagar.

Det var ett jättehäftigt arrangemang och jag rekommenderar alla att åka dit nästa år. Själva utställningarna sker i lador, uthus och några jordkällare i 15st olika byar ute i skogen så det är verkligen en annorlunda upplevelse. Eftersom jag var där som utställare själv hann jag bara att gå runt och titta i min "egen" by som hette Avradsberg.

Lite bilder från Carinas och min gemensamma uppställning.
Smide är så underbart vackert tycker jag.
Vi hade även en jordkällare som vi gjorde till vår "spooky" hörna. Kontrasten att kliva ner i den blev stor bland annat för att vi hade så varma och soliga dagar men där nere var det svalt och mörkt. Vi hade bara upplyst av en massa tända ljus och sedan spelades Murder Ballads med Nick Cave.
Det ger naturligtvis inte samma känsla att se korten men ni får fantisera lite
I samma by som oss fanns det även en konstnär som heter Emeli Person ak Obnoxious. Jag tyckte jättemycket om hennes tavlor!!!
Här ses några smakprov:
Och så denna som numera hänger hemma hos mig, Jippie!!Läs mer om henne på http://www.obnoxious.dinstudio.se/

Till sist när besökarna åkt iväg gick vi och badade i den närbelägda Rysjön.
Det här är Sverige när det är som bäst!!På stenar en bit ute i vattnet hade konstnären "Nalle" gjort en stapel av stenar. Han använder aldrig några hjälpmedel när han gör sina balansverk. Jag tycker denna var jättehäftig.
Fortsättning följer......

söndag 20 juli 2008

Kultur i tiomilaskogen

Nu har jag kommit hem från saltbränningskursen. Tyvärr hade vi ett stort ras i ugnen så jag har nästan inga saker alls med mig därifrån....shit va trist!!!


Meeeen....... livet går vidare och igår brände jag och Mari Berg, som är min keramikkompis, en form av utomhusbränning som kallas raku. Jag brände då klart lite grejer som ska följa med nästa vecka till Avradsberg. På torsdag till lördag är det ett stort evangemang i skogarna mellan Värmland och Dalarna som heter "kultur i tiomilaskogen". Jag kommer att vara där tillsammans med svartsmeden Carina Nolåkers.

Vi har inte varit där tidigare men tydligen är det upplagt så att man åker runt i de olika byarna ute i skogen och där händer det en massa saker som spelemen, utställningar osv.

Jag har gjort lite småmasker som monteras upp på en svart skiva ca 15x17cm. "Råkade" ta 4st till mig själv för de passade så fint på köksväggen och igår kväll lyste kvällsolen så vackert in på två av dom.


Dom har som små personligheter tycker jag som denna lite kaxigt uppnästa...

Eller denna som får mig att tänka på utomjordingar.....eller kanske simpsons eller...tja vad tycker du?
Med mig kommer jag att ha mera rakubrända saker och även delar av mitt bruksgods. Jag och Carina kommer att hålla till i Johan-Ors loge i Avradsberg. Om någon av er som läser det här kommer förbi så lova att säga hej.

lördag 12 juli 2008

Trött fotbollsmorsa och lite nytt i köket

Ja så var då äntligen Dalecarlia över för oss (detta år iallafall). Dalecarlia är en stor fotbollsturnering som hålls varje år här i Borlänge för barn upp t.o.m. 16år. Som mamma till två fotbollstokiga barn blir det en hel del att göra. Schemat i år innehöll invigning, 13st matcher, en grillkväll med ena laget hemma hos oss och två arbetspass på skolor. Visst blir det lite mycket ibland men sanningen är också att det är jättekul (förutom arbetspassen....hihi)


Mina två bollförande barn (spelandes för olika klubbar dessutom men randiga båda två)


Grattis till era fina resultat mina älsklingar!



Jag var även ner till Norrgården och levererade några svarta ljuskronor och det är ju så svårt att vara i den affären utan att det "råkar" slinka med något hem...såå det bidde ett nytt bord till köket. Och sen "råkade jag köpa ljuslyktorna och den svarta hinken på Lavendel&Romantik också.... är det inte konstigt hur man kan snava med plånboken ibland *L*


Tja så här blev det iallafall när jag fått ställt upp det hemma.



Nu far jag iväg till Värmland på saltbränningskurs i en vecka. Saltbränning är en speciell form av keramikbränning som jag tänkte återkomma med ett inlägg om så småningom.

Tack alla som är här och tittar in och tack även ni som lämnar kommentarer. Det är verkligen jättekul att läsa.

Må solen lysa på er nästa vecka!!!

söndag 6 juli 2008

Min granne.....

heter Helena Eriksson och arbetar som trädgårdsmästare på Bäsna Trädgård. Helena är också florist och hade fått i uppdrag att ordna buketter till ett bröllop som var igår lördag.


Jag var naturligtvis över och tittade på buketterna på morgonen och då tyckte Helena och jag att vi skulle fota litegrann. Jag sprang hem efter kameran och lite keramik och så "arrangerade" vi lite.



Buketterna var så tokfina och rosorna helt fantastiska!!

En av tärnbuketterna i keramikkanna






Och så såklart........brudbuketten!!!







Grattis till er som gifte er......vilka ni nu är!



torsdag 3 juli 2008

Hälsa på hos Blå Snigel

Idag torsdag har jag stått i vår butik Blå Snigel på Slaggatan 20 i Falun. Solen lyste utanför så folk var inte på så jätteshoppinghumör så jag passade på att fota lite i vår butik istället.


Blå Snigel är alltså en konsthantverksföening med 8st medlemmar som turas om att bemanna butiken så alla som ni ser jobbar där gör även saker som vi säljer. Vi har olika skrå som keramik, svartsmide, silversmide, tovning och målning. Läs även mer på http://www.blasnigel.se/


Öppettider : tors-fre 12-18, lörd 10-15.





Under vår fina snigelskylt utanför.




Lite översiktsbilder från insidan

Vackra tovade broscher av Ingela Pastuhoff

Underbara orkidepinnar smidda av Carina NolåkersEtt par nya krukor i en underbar färg gjorda av Mari Berg.
Varmt välkomna!


Mariana